Marjanviljelyä lähellä, laadukkaasti ja luonnonmukaisesti

 

Kesäpihan Puutarha


Kesäpihan Puutarha on marjatilamme Valkeakosken Viuhassa, Sääksmäen vehreissä perinnemaisemissa.


Ennen marjatilan perustamista meillä oli jo yli kolmenkymmenen vuoden kokemus marjojen, vihannesten ja kukkien myynnissä Pirkanmaalla. Lähellä viljeltyjen kotimaisten marjojen vuosi vuodelta kasvava kysyntä sai meidät perustamaan Kesäpihan Puutarhan ja aloittamaan marjanviljelyn omalla tilallamme palvellaksemme lähituotteita arvostavia pirkanmaalaisia.


Maatilan kunnostustyöt marjanviljelyä varten aloitettiin vuonna 2014 ja mansikoiden ja vadelmien kasvatus käynnistyi satokaudella 2015. Kasvu on ollut nopeaa, jo satokaudella 2017 marjamyyntipisteissämme oli tarjolla pääasiassa vain oman tilamme satoa.


Kesäpihan Puutarhalla viljellään mansikkaa useampaa eri lajiketta sekä vadelmaa ja karhunvatukkaa. Kesällä 2018 laajennettiin valikoimaa istuttamalla vielä lisäksi pensasmustikkaa ja eri värisiä herukoita. Pensasmustikoista saatiinkin jo pieni erä maistiaisia, herukkasatoa odotellaan ensi kesänä.


Kaikkia marjojamme on saatavilla vasta poimittuina suoraan tilalta, mansikoita on myös mahdollista tulla poimimaan itse. Tilamyynnin lisäksi meillä on useita Marja Kesäpiha -marjamyymälöitä toreilla ja markettien yhteydessä Valkeakoskella ja lähikunnissa ja -kaupungeissa.

 

Uudenlaista lähituotantoa Pirkanmaalla


Kesäpihan Puutarha on viljelytavoiltaan vihreämpi uuden sukupolven marjatila.


Mansikoiden avomaaviljelyn lisäksi meillä on alusta asti viljelty marjoja myös kasvutunneleissa. Tunneleissa kasvatetut mansikat ja muut marjat ovat tasalaatuisen hyviä, suuria ja puhtaita. Tunneliviljely mahdollistaa luonnonmukaisen kasvinsuojelun biologisilla menetelmillä, ja tunneleissa marjat ovat myös suojassa säiden vaihtelulta. Satokausi on pitempi kuin avomaalla sekä alku- että loppukesästä, mansikoita, vadelmia ja karhunvatukoita kypsyy pitkälle syksyyn asti.